selfie 2020

Det här är min blogg om att leva med diagnosen bipolär sjukdom, typ II. Min blogg är mer dokumenterande och reflekterande än något annat.

 

Jag hoppas att du hittar något du gillar.

 

Mvh,
Sonya Malinka Persson

Translate
Arkiv

Helgen blev inte alls som väntat. Mina dagar ser ungefär likadana ut, vilket lätt blir lite trist i längden. Tryggt, men trist. Igår hörde  dock mitt ex flickvän av sig och undrade om hon fick sova här några dagar eftersom exet (mitt, och hennes nuvarande – confusing) ligger på lasarett och har gjort ett tag. Hon pluggar i Sveg, så hon vill naturligtvis vara så tillgänglig som möjligt när hon är hemma och hälsar på.

Och eftersom jag råkar vara överdådigt förtjust i henne, så är det mer än självklart att hon får utnyttja min soffa bäst hon vill! 🙂

[column_half]

Jag är faktiskt lite orolig för mitt ex, känner jag. Men jag ska försöka låta bli att tänka på det, eftersom det var annat jag hade tänkt skriva om idag.

Som till exempel att jag var och hämtade hem min bettskena i onsdags. Två dagar på raken hade jag svårt att sova på grund av ovana. Vaknade efter bara några timmar och tog ur den, för att därefter huvudvärksdöden dö, typ. Plus att jag varit så trött att det nästan har varit otäckt. Sådär att jag somnar utan att märka det när jag sitter framför datorn. Började dock bli lite piggare någonstans igår eftermiddag, vilket var tur eftersom min lillasyster (som jag kallar mitt ex “nya” flickvän – de har hängt ihop ett par, tre år by now) pluppade upp framåt sen kväll. Jag var vaken fram till tre, somnade kanske halv fyra eller så, och vaknade kvart i nio.

Därefter har jag inte sovit en endaste blund. Jag har varit förhållandevis pigg idag, om man betänker antalet timmar jag sovit. Men för första gången känner jag att bettskenan faktiskt gjort någon form av nytta, vilket gläder mig oerhört. Man förstår inte tuffhetsgraden i det om man inte ägnat en längre rad år med att vara konstant trött, aldrig känna sig utsövd och så vidare. Att då känna sig hyfsat utsövd, även om man är trött (blir det normalt trött, då, undrar jag!?) är en märklig, men intressant känsla. Jag bara hoppas att det håller i sig – håll tummarna för mig! 🙂

[/column_half][column_half_last]

grind

Sen tänkte jag köra några tacksamhetsgrejer, bara för att det var ett tag sen.

Så.. tack för;

  • min nya bettskena som förhoppningsvis kommer att fortsätta fungera såsom det är tänkt – att ge mig bättre sömn, och att jag därmed blir piggare överlag. It’s a win-win-situation!
  • att jag har en så god kontakt med mitt ex fantastiska flicka. Hon är ett gäng år yngre än både honom och mig, men bland det goaste som går i ett par skor. Can’t do nothing but love her!
  • att jag har tre nya lampor som iofs måste pysslas lite med, men som snart kommer att bygga på mysighetsgraden något alldeles hysteriskt.
  • att jag har vänner som förstår nyttan av att ha mängder med värmeljus hemma, eftersom det finns så bra ljuslyktor till sådana framför stearinljus – höst- och vintertid är det fantastiskt!

 

[/column_half_last]