Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Det är eftermiddag och några timmar sen jag kom hem från medlingen med Hyresnämnden här i Västerås. Jag vet inte om jag skulle säga att det var ett trevligt möte, given the circumstances’n all, men efter en bra stunds diskuterande hit och dit, berättande om min upplevelse av saker och ting och så vidare så kändes det ändå som att vi påbörjat någonting.

[column_half]

Jag tror och hoppas att detta fick VD’n på Bostjärnan (som faktiskt var där, vilket jag inte hade trott) att förstå hur mina grannars beteende och handlingar faktiskt har fått mig att må. Han sade inte mycket, utan det var deras representant från Fastighetsägarna som deltog mest i samtalet.

Vi har inte kommit fram till en färdig lösning. Men vi har kommit fram till några punkter som får vara en utgångspunkt, så får vi arbeta oss fram mot en lösning allt eftersom. Jag kommer att ha mest kontakt med fastighetsjuristen.

Till höger kan du se vad vi kom fram till (väldigt korfattat).

[/column_half][column_half_last]

  • Jag har en månads uppsägningstid om jag hittar en lägenhet utanför Bostjärnan, i stället för tre.
  • Fastighetsjuristen tar på sig att kontakta de grannar som haft synpunkter på störande ljud från mig för att förklara hur boendereglerna ser ut, och för att berätta hur deras handlingar har fått mig att må.
  • Jag och fastighetsjuristen hörs efter nyår och checkar av hur det varit sedan sammanträdet idag.
  • Jag tar eventuellt kontakt med Hyresgästföreningen för gemensamt bostadsmöte där just boenderegler tas upp.
  • Ärendet är nu avskrivet från Hyresnämnden, men har jag behov kan jag kontakta dem igen för vidare medling, stöd, whatever.[/column_half_last]

[separator type=”top”][/separator]

Jag känner mig förvånansvärt nöjd med dagens möte. Jag hade givetvis hoppats på att allt skulle vara klart och färdigt när vi gick därifrån, men den gigantiska mängd bitterhet jag har gått runt med har lättat en aning. Jag känner mig vänligare inställd till Bostjärnan, och med hjälp av den här fastighetsjuristen så tror jag nog att det kan bli bra i slutänden.

rosNU, däremot, är jag vansinnigt trött. Har ju inte sovit, så jag känner mig lite mör. Jag ska ta och käka nånting, sen ska jag gå ut med hunden.

På återskrivande, gott folk 🙂

Arkiv
Translate