Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

(och lite test av nedanstående kolumner)

[column_third]

Det här med akupunkturen, hörrni. Jag var där idag igen, och vi pratade lite om effekterna (de som märks hittills). Jag berättade att en av effekterna är att jag känner mig lite mer stabil än jag brukar – till och med på medicin.

Just nu är det en del väntan på detta jag inte vill berätta om förrän sen, och i normala fall skulle det ta extremt hårt på mig, jag skulle må jättedåligt och knappt vilja ta i eländet med tång.

Nu kan jag hantera det och jag gör det med hyfsat lugn i sinnet. Visst, det är jobbigt – men inte sådär så jag bryter ihop och faller ner i en pöl på golvet som nån annan får torka upp.

[/column_third][column_third]

Jag är inte särskilt bekymrad över min ålder, trots att jag upplever att jag har tappat bort rätt många år i djup depression. Men oavsett vilket, så kan jag känna en viss åldersnoja (fast ändå inte) när jag träffar jämnåriga och vi diskuterar och jämför våra krämpor.

Jag har till exempel just nu så fruktansvärt jävla asont i min vänstra trapetsmuskel (har jag lärt mig att det heter – sjukgymnaster är bra till mycket), och jag träffade en kompis idag som hade stukat foten och vi pratade om hur störigt det är och så vidare.

Det är märkligt att det man i 20 års ålder inte fattar varför man ska vara försiktig med, idag är det man säger till 20-åringarna att vara försiktiga med. Fast det ligger såklart en viss humor i det hela! =)

[/column_third][column_third_last]

Den tredje kolumnen ägnar jag åt valet nu i söndags. Har ni varit med om maken till rörigt valresultat? Herregud, säger jag bara. Jag tillhör tack och lov de 87% som inte röstade på SD, men att det ens är möjligt att de lyckades få 13%. Och att OM det nu skulle bli nyval, så skulle de med stor sannolikhet få ännu mer.

Fi fan, säger jag bara. Det finns för övrigt mer att läsa om mina politiska (liberala) åsikter om man är intresserad. De kan man läsa om på Eye C : Grizzly.

[/column_third_last]flower-ish_line

Och som sista del i dagens inlägg (och allmänt testande av kolumner som är något jag under all den tid jag jobbat i WordPress, velat använda) tänkte jag boosta mig själv lite med tacksamhet och nöjdhet.

  • Jag är så oerhört tacksam för att jag fick arslet ur vagnen och tog mig till sjukgymnast för akupunktur. Den verkar ge effekter way beyond bara det med axlar och nacke – sådant jag inte kunnat föreställa mig ens i mina vildaste drömmar. Jag tänker framför allt på mitt sockerberoende, men också på mitt allmäntillstånd. Som jag skrev högre upp – jag känner mig mer stabil och balanserad än jag gjort på väldigt, väldigt länge. Och under längre tidsperiod än på lika länge. Jättehäftigt!
  • Att (hittills) jag så länge jag får min akupunktur två gånger i veckan kan hålla mig ifrån glass och choklad och i stället knarka äpplen. Man kan givetvis argumentera för att äpplen innehåller druvsocker och därför är onyttigt det med, men jag kör enligt devisen att vad som helst som är bättre än glass och choklad i de mängder jag kan äta, är ett framsteg på en mil eller sju.
  • Jag är otroligt glad och tacksam över att jag har turen att dela mitt liv med mina djur – de som inte längre finns, och de som jag delar möbler med just nu. Jag kan inte tänka mig ett liv utan djur, och det är så otroligt mysigt när framför allt min hund ligger nära, nära i sängen och gosar in nosen vid min halsgrop och snusar i mitt öra. Eller när yngsta kissen ger sig på att mörda mina tår i sängen, och fast att jag inte alls delar hennes uppfattning om nivån av underhållning i det, så vill jag ändå inte vara utan det. Jag är förskräckligt förälskad i mina pälsbollar. <3
Arkiv
Translate