Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Så ska jag då försöka i några punkter försöka få ordning på sådant som är ganska abstrakta på insidan av mitt skallben. Jag vet ju vad det gäller, men att omvandla själva känslan i ord…

I’ll give it a try 🙂

  • Jag träffade min boendestödjare idag, och vi pratade bland annat om hur jag vill att boendestödet ska se ut framledes. Jag tror att jag numer sköter sådant som städning ganska bra på egen hand, men det är ju det här med dygnsrytm, att komma upp på morgonen och så vidare. Jag ska tänka lite på det, men jag är oerhört tacksam för att en sådan insats som boendestöd ändå finns, att jag fick hjälp av ett personligt ombud att skaffa mig det, och att det har hjälpt mig såpass mycket som det ändå har gjort. Jag hade säkert kunnat ta mig tillbaka lika långt på egen hand, men det hade troligen tagit betydligt längre tid än ett par år, och hade förmodligen varit betydligt jobbigare. Så stort tack för att jag har det stödet i mitt liv.
  • Av olika skäl – kanske att jag börjar bli lite mer stabil än tidigare, så börjar jag också känna mig mer vuxen. Att jag kan hålla ihop mig själv, min omgivning och mitt liv bättre än jag kunnat göra på ett antal år. Det gör också att jag kan börja se ett annat liv framför mig. Till exempel vill jag fortsätta studera eftersom jag tycker att det är så fruktansvärt roligt, och det gläder mig att jag blir så glad bara av att sitta och porrsurfa kurser på Uppsala Universitet. Och jag är så oerhört tacksam för att den delen av mitt liv börjar komma igen. Något jag verkligen har saknat under några år är koncentrationsförmåga, och ska man plugga så lär man ha just precis det. Kanske att den börjar återkomma nu – håll tummarna, för tusan 🙂
  • Jag är också tacksam över att det trots allt finns en del stöd och hjälp man kan få. Boendestöd har jag ju, och jag har haft ett personligt ombud… och nu funderar jag på att ansöka om en god man. Jag vet precis exakt vem jag vill ha, men jag vet inte om hen är villig att ställa upp. Det finns i och för sig en människa till jag kan tänka mig ifall att… Och bara tanken på att ha en människa som känner en, som kan hjälpa till med allt det där som är alldeles för jobbigt att ta i ens med tång, gör att ungefär sjutton ton berg lyfter från axlarna. Och jag har i alla fall ett par sådana saker – ekonomi, bland annat.
  • bird_row

Jamen ni ser! =) Jag lyckades faktiskt åstadkomma hela tre punkter! I rock!

Nu ska jag ta och gå ut med min hund – klockan är över tolv, så det är dags. Vi får se om det blir nån längre nattlig promenad, eller om vi bara går runt huset. Det återstår att se.

Godnatt på er, gott folk 🙂

Arkiv
Translate