Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Idag är det lördag, och således dags att ta tag i några nya saker att känna mig tacksam, glad och nöjd över.

Idag är jag tacksam för…

  • Att akupunkturen verkar ha gjort sitt jobb ordentligt, eftersom jag mår rätt kackigt. Jag är trött, jag har ont, jag känner mig febrig… Sjukgymnastsnubben sade att man kan må lite hur som, så det här är väl lite hur som, antar jag 🙂 Helt ok för min del, även om det är lite tröttsamt. Jag tog en lång, varm dusch för en stund sen för jag frös så jag skakade. Det gjorde jag i och för sig i natt när jag lade mig också, och då hade jag ändå täcke, överkast och en filt. Weird, men tacksamt ändå.
  • Att jag tar mig för att säga nej till saker jag sagt att jag ska göra, men märker att jag inte orkar. Det var t ex tänkt att jag skulle åka iväg med en kompis idag som är mystery shopper på McDonalds, och äta på just McDonalds. Men jag hade så fruktansvärt ont i nacken och axlarna och var så trött, så jag ringde upp och sade att hon fick åka själv just idag.
  • Att jag kom iväg och storhandlade igår. Jag handlar helst på Willys, för det blir tamejtusan billigast, och igår kom jag ut därifrån med mat åt mig själv, katterna och hunden – och betalade 1 100 spänn. Och för den pengen – herregud, det blir så otroligt mycket mat. Helt sanslöst. Och jag känner mig så rik när jag kommer hem och packar upp och stoppar in i kyl, frys och skafferi. Love it!
  • Jag är nöjd med att jag kom iväg och röstade igår, när jag ändå var ute och rände med storhandlande och så. Jag gillar att man kan förtidsrösta, och det har jag gjort åtminstone ett par tillfällen. Valet 2010, EU-valet i våras, och så nu. Och säkert tidigare också, men det minns jag inte med säkerhet. Men det känns bra att ha det gjort.
  • Att min säng är så otroligt skön att sova i. Kan tyckas löjligt att känna tacksamhet och att vara nöjd över, men om ni hade ägnat ett drygt halvår åt att sova på soffan därför att era gamla sängar varit så dåliga att de inte gick att sova i längre… då hade ni också varit såååå nöjda att ha en skön säng att sova i.
  • Att det åtminstone ibland finns hjälp och stöd när man behöver det.

Det får räcka för idag, tror jag. Jag känner mig fortfarande febrig och dan, så jag tänker ta mig friheten att inte dammsuga idag. Jag måste däremot laga mat, men förhoppningsvis kan jag göra nåt som går fort och effektivt, så jag slipper stå och vara ambitiös hur länge som helst…

Återkommer med mer tacksamhet om några dagar! 🙂

Arkiv
Translate