Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Jag skulle ju ha fyllt sommaren med såna här dagar där jag skriver upp saker jag är tacksam för, eller sånt jag har gjort bra och är nöjd med. Det har jag inte gjort, främst för att det har varit för varmt, faktiskt. Men också för att jag har grejer som pågår, som tar extremt mycket tid och energi (framför allt energi). Jag ska berätta mer om det senare när det förhoppningsvis är klart och färdigt och jag kan vara öppen med det igen.

Men. Idag tänkte jag att jag skulle skriva ner lite saker jag är tacksam för. Det är nog dessutom saker jag har åstadkommit själv, så då slår jag ju två flugor i en smäll 🙂

  • Akupunktur, headache pointsAkupunktur. Jag har levt med kroniskt spända muskler i axlar, nacke och faktiskt hela huvudet, ned över nyckelbenet, ner i överarmarna och i ryggen – i ungefär 20 år eller så. Det är inte särdeles underhållande, och jag gick faktiskt till läkare för ett par år sen för huvudvärken jag dras med i längre perioder. Sen jag ställt min laptop på ett annat sätt och dessutom har fått muskelavslappnande (Paraflex och Stesolid) och Alvedon Forte har det blivit bättre – numer kräks jag inte (och nej, det är inte migrän utan spänningshuvudvärk). Nu har jag i alla fall äntligen kommit mig för att gå till sjukgymnast för att få akupunktur för eländet, och jag var iväg på min första nålsession idag. Oerhört skum upplevelse, men så otroligt upplyftande och extremt intressant och förtroendeingivande. Det hände massor med skumma grejer – jag fick bland annat en nål mitt ovanpå huvudet, mitt i allt hår. Efter en stund (jag låg med tre nålar i ungefär 20 minuter) började jag känna hur pannan av alla ställen på kroppen, började slappna av. Och det var så otroligt skönt. Det höll sig såklart inte efteråt – kan det ha tagit max en kvart innan jag började stelna till igen.. men ändå! Att det ens var möjligt! Jag är helt såld på akupunktur från och med idag, kan jag säga! =) Såvitt jag förstått kan det hända lite skumma grejer mellan gångerna – typ trötthet eller pigghet, mående går uppåt eller nedåt, mer värk eller mindre, illamående eller i princip vad som helst. Men – jag kan leva med det.
  • Som jag skrev högst upp – jag har en grej som pågår just nu, som tar extremt mycket tid och energi. Men jag har tagit tag i den, och jag har gjort det med buller och bång. Innan jag gjorde det kändes hela grejen extremt jobbig, och det gör den förvisso fortfarande – men jag tröstar mig med att jag gör det för min egen skull. Vill jag fortsätta att ha det på det här viset, eller vill jag ha det annorlunda och bättre? Givetvis det senaste, och det finns ingen annan som kan åstadkomma det än jag. Jag får hjälp, men jag måste ju starta processen på egen hand. Och det har jag gjort. Helt själv. Av egen kraft. För att jag vill ha just den här grejen på ett annorlunda sätt. Och det kommer att kännas så häftigt när det är klart, och veta att det är jag själv som sett till att det blir bra – för mig. För dig som råkar veta vad det handlar om – kan ni vara snälla att inte skriva någon kommentar om det, vare sig här eller på Facebook. I alla fall inte öppet. Jag vill hålla det lite privat under en period, i alla fall – men jag kommer givetvis att berätta hur allting går 🙂

Djuren

  • Något helt annat som för vem som helst som inte har djur är i samma storleksgrad som de två andra sakerna, men för mig är det sååå mysigt. Min hund Ella brukar vara hos mig i sängen en längre stund innan jag går upp varje dag. Under sommaren har det dock varit för varmt, men sen en tid tillbaka har hon kommit tillbaka. Och ni anar inte vad ofantligt jävla asmysigast det är att ha en hund som ligger tätt, tätt intill med huvudet på ens arm och slickar en på hela armen. En hund som stoppar in nosen vid halsen på en och snusar. Har jag tur ligger det dessutom två katter nere vid fötterna, varav den yngre av dem (Molly) ibland brukar tycka att det är skitkul att mörda mina tår. Vi är inte helt överens på den punkten, hon och jag, men hon har lite skumma åsikter ibland, min lillsmula 🙂 Oavsett vilket, så är pälsbollar i sängen så fruktansvärt mysigt att det är knappt det finns ord att beskriva hur jävla mysigt det är. Bara så ni vet, ni stackare som lever era liv utan djur 😉

Arkiv
Translate