Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Det har ju sagts att Voxra ska ge mer energi, och visst har jag väl märkt småsaker som har förändrats – men inget direkt större. Inte så att jag börjat hoppa och studsa av energiskt överflöd, utan kanske mer såsom i att jag diskar varannan dag i stället för en gång i veckan.

Energi
kevin dooley / Foter / CC BY

Men igår började det kännas annorlunda. Jag spenderar mycket tid vid datorn – det är tv-serier, det är Facebook (dock mindre än man skulle kunna tro), det är Motargument och så vidare. Men igår kände jag mig så otroligt trött på att sitta vid datorn, så jag satt en del ute i köket. Drack te där. Mitt boendestöd var här en stund, och vi satt därute (det brukar vi iofs, men i alla fall). Det blev knappt tv-serier alls, och inte så mycket annat heller.

Sen ska vi ju inte ens prata om idag.

För en stund sen stod jag i köket och skulle koka spaghetti. Medan vattnet kokade upp fick jag syn på några papper som stod bakom mikron. För att inte tala om allt som stått ovanpå mikron. Och så tänkte jag sådär i förbifarten att hmmmm… jag kanske ska ta och städa av där. Och så började jag plocka, lyfte bort mikron och torkade av diskbänken därunder, har skrubbat mikron på ovansidan, utsidan och på insidan. Nu är det lite kvar att göra fortfarande, men bara det att jag kom mig för. Det är jättestort i min värld. Och ashäftigt. Jag misstänker att jag kommer att fortsätta på det här spåret – och tro mig, när det gäller städning här hemma, så behövs det. Inte i att hålla hyfsat i ordning, men att skrubba köksluckor osv, tvätta fönster med mera, frosta av frysfacket och dylikt. Där behövs extra energi så det faktiskt blir av 🙂 och det vore verkligen skithäftigt om jag kom dithän att jag gör det av egen maskin.

Tänk om den här kombinationen av medicin kommer att funka sådär löjligt bra. Fan, vad det skulle vara trivsamt. Jag är fullt medveten om att stadigheten i det inte kommer att vara för alltid; en vacker dag vaknar jag upp och har en depression igen. Men det vore så fantastiskt roligt att få må bra ett tag.

Så för min skull. Håll tummarna. Håll varenda tumme, lillfinger och stortå du har för att jag ska få vara stabil och känna mig glad och positiv ett tag. Sådär lagom, vanligt. Såsom folk gör i största allmänhet.

Håll tummarna.

Arkiv
Translate