Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

come my tiny metal children
drspam / Foter / CC BY-NC-SA

Det pågår onekligen en hel del förändringar just nu. En oväntad förändring var ju det där med att jag efter många år med p-stav fick tillbaka min mens, väldigt hastigt och lustigt – och med det, min pms. Min pms är ju inte särdeles underhållande om man har en bipolär sjukdom under det.

Tänk dig bara;

  • minst två veckors djup depression i månaden
  • överdriven irritation och retlighet, vilket här hemma går ut över hunden
  • melankoli och allmän gråtmildhet till gränsen till löjligt
  • ett antal dagars extremt frustrerande kåthet

Nej, tack. Jo, kåtheten kan ju vara underhållande på sitt vis 😀 men resten är asdrygt och skitjobbigt, och det vill jag inte ha. För några veckor sen skulle jag byta ut p-staven bara för att få reda på att barnmorskan som skulle göra det, inte ville det pga alla mediciner jag äter – tänk om det skulle bli negativ påverkan. Därför fick jag en tid hos läkare på kvinnokliniken på lasarettet. Där var jag idag, i princip enbart för att få reda på att sterilisering inte är aktuellt (jag har velat sterilisera mig i rätt många år), men att p-staven är helt ok.

Så nu har jag en ny tid – nästa vecka tror jag det är, när p-staven ska sättas in. Och då ska den fan in i armen om jag så ska dö på köpet. Jag vägrar gå runt med sån här pms större delen av tiden.

Det, i kombination med att jag investerat i

  • e-cigaretter som fungerar över all förväntan
  • samt ett sånt där dvd-paket med Zumba fitness =)

Åh, jag är så jävla nöjd. Jag räknar inte med att jag ska tappa halva mig på en vecka eller så, men jag räknar med att det här med pms, byte av medicin som jag skrivit om tidigare, samt detta med e-cigaretterna, ska öka mina chanser att gå ner på nåt slags bra och hälsosamt vis. PLUS att jag kommer att kunna träna genom a) långpromenader med hunden, samt b) Zumba, vilket jag sett fram emot sådär löjligt länge.

So. Wish me luck 🙂

Arkiv
Translate