Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Nu är det dags att möblera om lite bland medicinerna. Har precis haft ett telefonsamtal med min läkare, där vi kom överens om några ändringar. Jag har ju berättat att Lamotriginet har fungerat över förväntan, men att jag tror att jag behöver mer i vilket fall.

Så;

  • Jag ska höja dosen Lamotrigin till 150mg/dag (äter 100mg/dag nu).
  • Jag ska fortsätta med Venlafaxin, 300mg/dag (fulldos) tills vidare.

Om ungefär en månad har vi en ny telefonkontakt, och då utvärderar vi effekten av höjd dos Lamotrigin. Funkar det bra, kommer jag att börja trappa ner på Venlafaxin. Jag tog nämligen upp detta med vikten, och att jag eventuellt vill göra en gastric bypass. (För övrigt har jag bokat en tid hos min husläkare för att få en remiss vidare i den frågan.)

Håll tummarna för att det här kommer att funka, och att jag kommer att kunna sänka dosen Venlafaxin så småningom.

Arkiv
Translate