Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Nu är det ett antal dagar sen jag skrev. Det beror på ett par saker, som båda är främst ^^

Dels beror det på att jag inte känt att jag haft något att berätta om. Det har varit rätt lugnt, och jag har ägnat mig åt att känna efter hur Lamotriginen fungerar. Nu äter jag ju dubbel dos (2x50mg/dag), och jag måste nog säga att jag tycker att det funkar rätt bra. Jag har haft ett par dagar när jag varit extremt trött, nu igen, men de verkar ha gått över. Nu är jag tillbaka till att sova rätt lite. Jag lägger mig väldigt sent och vaknar ungefär en gång per sömnperiod för att jag är kissnödig.

Sen ska jag glatt och villigt erkänna att en av anledningarna till att jag lägger mig väldigt sent, är värmen vi haft den här veckan. Jag hanterar inte värme särskilt väl, och är hellre vaken på nätterna när det är svalare. För ett antal år sen vände jag dygnet helt och hållet i flera veckor på grund av att det var så fruktansvärt varmt dagtid. Nu ska det ju tydligen bli lite svalare igen, så att man kan både andas och existera, vilket är tacksamt.. och med svalare menar jag runt 20 grader snarare än runt 25. Och när det står att det ska vara 25 grader på t ex klart.se, så är det egentligen 30 grader. Och tro mig, det är ungefär tio grader för mycket i min värld. Och den värmen – speciellt om den är fuktig, gör att min hjärna inte fungerar alls. Det känns ungefär som att det ligger ett tjockt lager fetvadd ovanpå, så att tankarna blir extremt dämpade, otydliga och sega.

Men bortsett från värmen, som sagt var, så kan jag ändå tycka att jag känner mig stabilare. Jag förväntar mig att tröttheten – och helst piggheten också – ska ge med sig, så att sömnen blir lite mer lagom och vettig. Men det återstår att se, no? 🙂

Nu ska jag ta och plocka undan lite på köksbordet som är fyllt med klädmönster, nagellack och lite annat smått och gott ^^ har en kompis som kommer hit i eftermiddag, och vi ska laga mat tillsammans. Tänker att det kan vara trevligt att få plats vid köksbordet då. Ska dessutom dammsuga och torka golven, eftersom personen från mitt boendestöd fick sluta (inte pga mig, alltså, utan hon fick sluta av andra anledningar jag inte känner till) och det har således inte varit nån här den här veckan.

Ha en fin dag, söta ni! =)

Arkiv
Translate