Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Eftersom jag känner mig lite smålåg idag – har inte sovit ordentligt på några dagar, så tänkte jag skriva ner några saker jag är tacksam för, så kanske jag känner mig lite piggare och gladare. Man vet inte förrän man provat, inte sant? 🙂

Så. Jag är idag tacksam för

  • min närmaste familj. Det vill säga; mina djur. Jag lever tillsammans med mina två katter, Sotis och Zoe, samt min hund Ella. Jag har nu levt tillsammans med djur sen 2004, och kan inte längre tänka mig ett liv utan dem. De ger mig värme, kärlek, närhet och trygghet. Jag är så oerhört tacksam för att jag får ha dem i mitt liv.
  • min hjärnas förmåga att t ex se musik i fotografi och att höra fotografi i musik. Lite kortfattat kan man säga så. Min hjärna har väldigt lätt att koppla ihop olika sätt att se och höra saker. Till exempel kan jag höra färger i människors röster. Det gör att min uppfattningsförmåga blir väldigt nyanserad, och det uppskattar jag.
  • mina vänner. Då menar jag de som står mig nära. Jag känner hyfsat många, men det är bara några få jag står nära, och för dem är jag oerhört tacksam. Flera av dem har liknande situationer som jag själv, vilket också innebär att de förstår mig. Sen är det inte odelat positivt att bara umgås med folk som också mår dåligt, men på många sätt är det tacksamt – och för det är jag tacksam.

Sådär. Nu får vi se om detta gör nån skillnad på längre sikt under dagen. Det återstår att se, inte sant?

Nu ska vi se om jag orkar ta tag i nånting vettigt att göra idag. Det finns massor att göra, om man har lust och ork. Bland annat ska jag ta och färga håret, eftersom jag ska gå på bröllop nästa helg.

Nåja. Laters, m’darlings! <3

Arkiv
Translate