Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Hej, allihop. Det är några dagar sen jag skrev sist. Den svenska sommaren – och Power meet här i Västerås, har kommit i vägen. Jag är personligen inte särskilt intresserad av bilar – alls, men det kan vara lite småkul att gå och titta nån kväll. Jag tog med mig Ella i fredags kväll och gick ut och tittade lite på fyllecruisingen- Fincruisingen brukar vara tidigare på dagen, men jag vet inte ens vilken dag den brukar vara på. Så intresserad är jag 🙂

I vilket fall. Jag är nog inte helt ensam om att ha märkt hur jävla kvavt det har varit ett tag. Läste i nåns status på Facebook att luftfuktigheten åtminstone varit 74% – och då är det inte undra på att man går runt med en konstant hinna av fukt och svett över hela kroppen. Fy fan, vad vidrigt det är. Och nej, jag hanterar inte värme särskilt väl. Tillhör de få människor som förmodligen klagar mer på sommaren än på vintern. Hösten, det är min absoluta favoritårstid. Herregud, vilka färger. Hög, klar luft, man kan klä sig precis hur man vill och man är alltid snygg.. you get the picture 🙂

Det jag egentligen tänkte skriva lite kort om idag, är Lamotrigin. Jag pratade ju med Affektiva förra veckan, och sköterskan jag pratade med skulle höra av sig om hur jag ska fortsätta med doseringen. Nu har hon inte gjort det än (såklart!?), så jag fortsätter med mina 50 mg om dagen. Det lustiga är att jag alldeles nyss kom på att jag faktiskt hade lust att göra nåt annat än att sitta vid datorn och titta på Supernatural (säsong 8 har för övrigt precis börjat i USA). Diska, till exempel. Den här upplevelsen hade jag när jag började med Ergenylen förut – att jag helt plötsligt ville börja göra saker. Och jag tänkte som så, nu när känslan dök upp, att wow.. det kanske är rätt med Lamotrigin, i alla fall. Hoppas att sköterskan från Affektiva ringer snart, så jag kanske kan öka dosen en aning och se vad som händer då.

Nu ska jag ta och äta lite kyckling, titta på Supernatural igen, därefter kanske jag rent av tar tag i disken =)

Wish me luck, peeps! ^^

Arkiv
Translate