Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Jag berättade ju att jag träffade min handläggare på soc igår. Hon är verkligen helt fantastisk. Jag nämnde för henne att det känns jävligt trist att veta att jag – jag, som älskar att jobba, inte klarar att vara på en arbetsplats mer än två dagar i veckan. Det suger faktiskt (sätt in ett valfritt, fult ord – det jag tänker på börjar på k och slutar på uk) rätt rejält – på det dåliga viset. Men då tyckte hon att det inte alls är så konstigt. Hon påpekade det faktum att jag dels inte mått särskilt bra, att jag varit utbränd, att jag fått min diagnos, att jag testar nya mediciner, försöker hitta tillbaka till mig själv – och så vidare.. och att två dagar i veckan faktiskt är rätt bra jobbat med utgångspunkt i det. Hon har såklart rätt. Men det suger ändå att veta att det är mig vi pratar om. Jag hade nog aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle hamna i en sån här situation, där jag måste rehabiliteras tillbaka in i arbetslivet. Vad fan – jag älskar ju att jobba! Har jag ett jobb jag trivs med, så kan jag jobba hur mycket som helst.

Men nej. I stället tvingas jag arbetsträna och vara tvungen att gå ner i arbetstid för att jag inte fixar att vara där tre dagar i veckan. Nej, ner till två i stället.

Nu ska jag dock försöka låta bli att hänga upp mig på det. Jag ska till Uppsala i morrn och gå på fest, och jag har ingen lust att sänka ner mig i en dal, bara för att jag kan. I stället ska jag försöka fortsätta ro mig in i en pytteliten topp, så att jag kommer att ha skitkul i morrn 🙂 så att jag blir sådär glad och galen i stället för seg och låg. Utan alkohol (som jag inte druckit på ett antal år eftersom jag får sån vansinnig huvudvärk under tiden).

Måste också klippa till tyg innan jag lägger mig, så jag slutar beklaga mig nu, och klipper i stället =)

Arkiv
Translate