Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

I stället för att gå och lägga mig sitter jag och söker information på nätet om bipolär sjukdom. Fick ett massutskicksmail från Bipolarna, med boktips, och har laddat hem en pdf jag tror jag måste beställa som fysisk bok också. Ska recensera den sen, under den nya fliken Bra att veta (se däruppe i menyn).

Tror att jag har glömt att ta min Venlafaxin idag, eftersom jag sitter här och är allmänt gråtmild nu igen. Jag hade sån huvudvärk när jag vaknade idag, och det är inte helt osannolikt att de enda tabletter jag fick i mig, var alvedon och mina muskelavslappnande.

På tal om just Bra att veta, så tänkte jag för nån timme sen att det kanske är trevligt att samla alla de länkar, alla kunskapskällor, alla patientföreningar med mera, som jag hittar på när jag sitter och letar information och kunskap. Jag känner mig lite då och då som att jag är ute och seglar på öppet hav, helt utan riktning, helt utan nån som helst aning om vart jag är på väg. Delvis på grund av det jag bedömer som den otroligt dåliga kvaliteten på psykvården där jag bor. Det är väl ekonomi som ligger bakom, misstänker jag, men det är synd. Det är så många av oss som lider av det ena eller tredje, som blir lidande.

Och på tal om, en gång till, så har jag ju en telefontid med min läkare på torsdag. Jag ska ta upp med henne att jag vill ha nån form av samtalsterapi, just för att se om jag kan hitta nån slags vettig riktning i allt det här. Det är tröttsamt som satan att inte veta åt vilket håll man ska gå – och det finns så många håll. Fan, man är ju omringad av hela 360 graders håll, liksom… och då är det bara räknat framåt, bakåt och sidledes. Upp och ner finns ju också.

Bah.

Nu ska jag dock försöka ta mig i säng. I morgon är det dags för arbetsträning, och den här veckan är det planerat tre dagar på raken.

Sov gott, hörrni.

Arkiv
Translate