Stötta mig

Jag ägnar mycket tid åt att blogga på ett flertal bloggar, om saker som är viktiga för mig.

 

Om du tycker att det jag skriver om är viktigt, stötta mig gärna genom att donera en slant.

Igår eller inatt eller när fasiken det var, fick jag för mig att efterlysa folk som bloggar eller twittrar om bipolär sjukdom, över Twitter. Föga anade jag vilken respons jag skulle få. Har fått svar från ett rätt stort antal personer, och har fått cirka 20 nya följare på köpet. Who’d have thought? De flesta undrar varför jag vill få kontakt, och helt ärligt är jag inte riktigt säker själv.

Men på det stora hela kan jag väl säga såhär;

Jag är intresserad av att lära känna fler människor med bipolär sjukdom. Jag är intresserad av att veta hur dessa människor hanterar sin sjukdom, de känslosvall och svängningar som kommer av den, hur de hanterar sjukdomen i relation till jobb, relationer och så vidare. Dessutom vill jag gärna ha en bloggroll här på min blogg, liksom eventuellt en Tweet-widget om bipolär sjukdom.

Så. Alla ni som har svarat på min twitter-request, och ni som inte svarat men läser det här ändå – ta jättegärna kontakt genom kommentarer, e-post eller Twitter. Jag vill jättegärna få kontakt och utbyta kunskap och erfarenheter om hur i helvete man bär sig åt för att vara bipolär på ett vettigt sätt.

Tack snälla! <3 <3 <3

0 Responses to Om bipolära bloggare och twittrare.

 • Ja det är inte lätt det där med att vara “sjuk”… vissa ser en som spetälsk och sinnesjuk och andra rycker på axlarna och tror det är som magont bara. Har försökt börja ventilera på min blogg om det på http://davidlilja.se/ och twittrar såklart på det på http://twitter.com/davidlilja
  Hade gärna sett nått forum där vi kunde snacka och tycka och tänka… få tips etc.

  •  det finns faktiskt ett par stycken som jag känner till. dels bipolarna.se; ett community för bipolära, anhöriga, odiagnostiserade som tror man kanske är, osv. men jag är inte jätteimpad av själva sajten (tekniskt), även om det finns en del bra info där. sen finns det ett 24-forum om bipolär sjukdom.. ska se om jag kan hitta det igen, så ska jag posta adressen dit. var inte superimpad av det heller, men jag gillar tanken bakom det.

   det som stör mig en hel del är att psykvården här där jag bor, iaf, inte ställer upp med särskilt mycket stöd för en nydiagnostiserad. här sitter jag och har tusen frågor, men ingen som kan svara på dem. förutom andra, möjligen, som är bipolära.. men vart hittar man dem?

   jo, man ställer en fråga på twitter =) och får massor med svar!

 • Så bra at du drar igang dette! Jeg har vært psykisk syk i over tre år, og fikk bipolardiagnosen for litt over to år siden. Har blogga gjennom hele prosessen, og det er ren terapi for meg. I tillegg har jeg kommet i kontakt med mange andre psykisk syke/pårørende/ansatte i psykiatrien/intereresserte, så det er ingen tvil om at det er verdifullt å åpne seg om sånt på nettet. Har faktisk ikke fått negative tilbakemeldinger i det hele tatt.

  Er helt enig med deg om at en blir litt “ensom” når en får en diagnose, og jeg har ofte følt at jeg må oppsøke all kunnskap selv. Har lært mye av å snakke med andre i samme situasjon, men vi skulle hatt et eget sted på nettet, ikke sant? Har fundert mye på å prøve å lage en samleside der “sånne som oss” kan utveksle erfaringer og dele med hverandre.

  Bloggen min finner du på http://www.birdmuriel.com , og jeg tvitrer på http://twitter.com/birdmuriel

  •  Tack för din kommentar, Muriel! =) Och ja, visst blir man ensam. Allt jag kan om bipolär sjukdom har jag läst mig till på nätet. Det enda jag inte har någon egentlig kunskap om, är mediciner och biverkningar (förutom de jag själv fått). Det stör mig en hel del att man inte får mer hjälp och stöd från psykiatrin – det är ju de som borde ha koll och borde kunna hjälpa en med alla de frågor som dyker upp.

   Jag ska ta och skriva ett inlägg om det här med ställen på nätet där man kan samla ihop folk som är bipolära. Om jag kommer ihåg gör jag det i morgon, annars någon dag framåt helgen till.

 • Och jag skäms, skäms, SKÄMS över min typ II…. Skäms över att ta plats, skäms över att ha åsikter, skäms över att ha egna känslor. Jag hatar att vara den härligt spontana crazy tjejen man aldrig har tråkigt med. Jag hatar att efteråt gråta och ångra… Lamotrigin har hjälpt mej med mina toppar och dalar (nåja) men känslorna av att vara helt värdelös finns kvar.
  Jag finns på Twitter mimmi_s_elings men där är jag ju såklart jättenormal, vill ju inte ta plats lixom…

  Kram

  •  Jag har varit precis tvärtom. Jag skämdes väldigt mycket när jag var yngre, men ju äldre jag blivit, desto mer har jag insett att jag är värd att ta plats, att ha känslor och åsikter.. jag var iofs väldigt destruktiv när jag var yngre – på fel sätt, men allt formar om sig med åldern, märker jag.

   Du hittar mig oxå på Twitter som malinka_p. 🙂 Jag börjar följa dig nu!

 • Hej!
  Jag bloggar och twittrar om mitt liv med fysiska och psykiska sjukdomar. Är bipolär 2 bla. Titta gärna in.
  http://angestdjavulen.blogspot.se/ 

 • Jag kan inte berätta hur man är bipolär på ett vettigt sätt, sitter själv just nu långt nere i skiten men min blogg håller mig uppe. Jag har just startat den men får redan positiv feedback och det är lite som medicin för mig. Kika gärna in  http://theuglybipolartruth.se     

 • Hejsan!
  Vi håller på starta upp en ny sajt för personer med psykiskt ohälsa. En sajt som är mer sammankopplad till “bloggar” om psykisk ohälsa. Vi söker bland. skribenter som gärna vill ha sin blogg liggandes i menyspalten och få djupa och viktiga inlägg publicerade på startsidan titt som tätt. På så sätt uppmärksammar vi Anhöriga och liknande.

  Många känner sig oftast ensamma i sina diagnoser. Målet är att skapa mer förståelse, ge ut vettig information, få folk att läsa om hur vi verkligen känner oss (inte bara läsa all info på nätet och utgå från att alla med diagnosen är likadana)

  Har kikat in din blogg och den skulle vara perfekt! Vi har dock förståelse för att detta är ett känsligt ämne som man kanske inte vill dela med sig av (frivilligt).

  Om detta låter som något för dig så ska du: skicka ett mail snabbt och döpa det till Skribent. Där svarar du mig om du vill vara med och synas lite extra och vara en av de som vill dela med dig till omvärlden och ge mer inblick och förståelse. Skriv med din bloggadress så jag snabbt kan lägga upp dig i menyn.

  Angående uppdatering och liknande: Det ända du som skribent behöver göra är: Att ca 2-3 gånger i veckan se till att skicka en länk med det inlägget på din blogg du vill dela med dig av. Sedan sköter vi resten. Du kommer inom kort hamna på första sidan på hemsidan med ditt inlägg och en länk till din blogg.

  På det här sättet så hjälper vi din blogg på traven, samt att du hjälper andra i samma situation som söker förståelse och svar.

  Hoppas jag inte tagit upp din tid / Ha en fin dag och ta hand om dig.

  Angelica / webbredaktör – Borderline.n.nu
  Borderline Bloggen – Borderline.webblogg.se
  Mail: border_line@live.se

Translate
Arkiv
Coolast i stan

optio | Hela Sveriges förvaltarenhet