Sömnlös – by choice!?

Både och, får man väl lov att säga, den här gången. Jag lade mig vid ungefär två, natten till igår. Sov ganska precis tolv timmar i sträck – måste ha varit helt slut. Verkar som att min kropp och mitt huvud blir tröttare och tröttare och kräver mer och mer återhämtning efter varje sånt här lång vakentid jag kör nu. I alla fall. Jag hade inte tänkt sitta uppe inatt. Alls. Min plan var att gå och lägga mig senast ett.

Men så blev det inte. Klockan blev både ett och två, och när hon började närma sig halv fyra tänkte jag att det var onödigt.. Vad jag har gjort i stället för att sova? Jag har bland annat byggt om en av mina bloggar – den som handlar om fotografi. Jag klantade mig med en tema-fil för ett tag sen, och hela sajten kraschade. Har hållt på och strulat med det där, men nu äntligen är den igång igen. Dock helt omgjord, med nytt utseende och allt. Idag ska jag börja fotoblogga igen =)

Och det är jag glad för. Det jag är lite mindre glad för är såklart att jag sitter uppe om nätterna nu igen. Dels för att det inte är bra, dels för att jag ska börja arbetsträna om mindre än en vecka. Hur ska det se ut? Nej, det gillar jag inte. Och det som är riktigt skumt är förstås att jag – trots att jag åtminstone har haft sömntabletter (de är slut nu) – ändå ibland inte tar dem. Som nu, till exempel. Fast nu kan jag inte, i och för sig. Har en telefontid med min läkare i morrn, och då ska jag ta upp just det. Ska jag jobba, måste jag få sova ordentligt.

Det här är en typisk grej, som när jag var yngre (och på sätt och vis nu också) fick mig att känna det som att jag straffade mig själv av någon anledning. Att utsätta mig för saker jag vet får mig att må dåligt, bara för att.. ja, jag vet inte riktigt varför, måste jag erkänna. Bara för att jag kan?

Nåja. Det är tur att det finns saker att göra idag, så jag håller mig vaken. Har en kompis som ringer och väcker mig i morgon, så att jag åtminstone är vaken när läkaren ringer. Tack och lov för det.

Ska försöka göra nåt nu. Gå ut med hunden, till exempel. Diska. Röja i köket. Lite sånt. Pyssla lite mer med fotografi.

Håll tummarna att jag håller mig vaken OCH lägger mig tidigt i kväll.