Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Inatt när jag satt uppe (gick och lade mig strax efter sex i morse) satt jag och surfade runt efter information om bipolär sjukdom, och tog dessutom kontakt med två intresseföreningar angående hur min diagnos sattes. Bland annat tog jag kontakt med Föreningen Balans, som efter vad jag förstår är ett litet riksförbund som arbetar för personer med depression och just bipolär sjukdom. Jag fick ett väldigt snabbt svar därifrån, vilket glädjer mig oerhört. Svaret gick i korthet ut på att det inte ska gå till så att få en diagnos, och att jag borde erbjudas både patientutbildning och samtalsterapi, plus att mina anhöriga borde erbjudas anhörigutbildning. Jag kan också tycka att det borde vara så. Nu bor jag ju tyvärr i en stad där jag tror att jag psykvården inte är särskilt prioriterad.

Svaret jag fick innehöll också en fråga om mitt mail fick vidarebefordras till en person som jobbar i vården här i stan, som är intresserad av att starta upp en lokalförening. Jag vore väl rätt korkad om jag sade nej, va? =) Självklart får mitt mail skickas vidare, och jag är faktiskt gärna med och startar upp en lokalförening.

Nu ska jag ta och sätta igång med dagen. Ska gå ut med hunden, sen skriva en början till projektansökan för ett projekt jag och en kompis vill göra, och sen ska jag sätta mig och sy är tanken. Kanske diska och äta nånstans däremellan också.

Puss så länge!

Arkiv
Translate