Förstasidan

Jag har bloggat om livet med bipolär sjukdom (typ II) sedan strax efter att jag fick min diagnos. Livet är onekligen en resa, och för tillfället befinner jag mig på en rätt bra plats.

 

Häng gärna med och läs om hur jag hanterar – det mesta, faktiskt. 🙂

 

/Malinka P.

Jaha. Nu har snart min första dag på Ergenyl passerat, och det är väldigt snart dags att ta tablett nummer två. Jag vaknade idag men en vag känsla av att jag borde göra någonting. Fysiskt, alltså. Typ städa eller så. Nu har jag inte gjort det av två anledningar; en överansträngd högerfot som gör ont att gå på, samt att jag fastnade i en bok jag köpte och började på för nån dag sen – och läste ut den (över tusen sidor, och ja, jag läser snabbt).

Men alltså, efter min dag med läsning, har jag en slags rastlöshet i kroppen. Jag har börjat med min gigantiska disk, och dessutom skurat halva diskbänken under diskstället, samt kaklet bakom (det gör jag extremt sällan). Nu sprider sig rastlösheten, och jag undrar om det kan vara värt att vara uppe hela natten för att få något vettigt gjort. Jag kan inte dammsuga, för då får grannkärringen under mig spader, men jag kan ju städa allt annat. Eller röja på köksbordet och köksbänken och klippa tyg och fortsätta sy. Jag har ju tyg så det räcker och blir över, i alla fall…

Är det här normalt, ni som har koll?

Jag pratade med en mycket god vän för en stund sen, och nämnde att det är lite synd att jag har en såpass bra period innan jag tog min första tablett igår. Det gör att det är svårt att se nån effekt, men kanske att jag ljög. Kanske att det här är effekten av att äta Ergenyl.

Kommentera gärna, ni som har koll.

För övrigt känner jag början till en separation mellan mina tankar och min fysiska kropp. Större än vanligt, alltså. Känns ungefär som att hjärnan börjar spinna loss från skallbenet, eller nåt, och snart kommer att sväva helt fritt, och snurra runt.

Jag ska ta dagens tabletter nu, så får vi se hur det känns i morgon – om jag blev uppe hela natten eller vad fasiken som hände.

Arkiv
Translate